Hvordan slipper du bedst for myrer i huset?

Tegning af fortvivlet mand med myrer i køkkenet

Rigtigt mange danskere får hvert år besøg af sorte havemyrer i deres huse. Myrerne finder typisk vej ind via døre og vinduer, ofte fordi der er mørnede fuger eller luft under dørtrinene. Derudover kan selve murværket slå revner, og disse revner kan skabe lufthuller som giver myrerne adgang til boligen. Derfor kan boligejere med fordel undersøge deres huse inden myresæsonen, som typisk begynder i marts eller april. Hvis du allerede har fået besøg af dem i huset, så skal de bekæmpes.

Slip for myrer i huset | MyreExpressen

Slip for myrer i huset

Hvordan undgår du myrer i dit hus?

Hvis du hvert år får besøg af mange myrer i dit hus, bør du helt klart undersøge dit hus for myreindgange og andre problematiske forhold, som gør dit hus attraktivt for myrerne. Derfor anbefaler vi at du optimerer dit hus ved at undersøge følgende:

  • Gennemgå husets fundament. De største myreproblemer viser sig ved revner i fundamentet
  • Undersøg om dine døre eller vinduer har mørnede fuger. Du kan også have luft under dit dørtrin
  • Sørg for at varmerør og vandrør er tætte
  • Gennemgå dit hus for utætheder, som f.eks. revner i sokkel eller ledninger
  • Gå din krybekælder igennem. Et myrebo kan ofte ligge sig i forbindelse med træværket

Hvis du optimerer ovenstående, har du en langt større chance for at undgå myrer i dit hus. Selvom du nok ikke helt kan slippe for myrer i dit liv, er der ingen grund til at gøre livet lettere for dem.

Se bare hvor let myrerne fandt en vej ind i dette hus.

https://youtube.com/watch?v=9wj6eM-4QAQ%3Fautoplay%3D0%26mute%3D0%26controls%3D1%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.myreexpressen.dk%26playsinline%3D1%26showinfo%3D0%26rel%3D0%26iv_load_policy%3D3%26modestbranding%3D1%26enablejsapi%3D1%26widgetid%3D1

Hvad gør du hvis myrerne har fundet ind i huset?

Det mest effektive er altid at finde frem til selve myreboet og ødelægge myresamfundet. Hvis bekæmpelsen ikke når frem til dronningen, æggene og larverne, så slipper man sjældent helt af med myrerne. Derfor bør du heller ikke bruge penge på myrelokkedåser, fordi de ganske enkelt ikke kan komme et myresamfund til livs.

En myrebehandling ved husets sokkel vil ofte være det mest effektive. Ved bekæmpelse med insektmidler skal du sikre dig at midlet er godkendt til bekæmpelse af myrer og at du bruger det i overensstemmelse med brugsanvisningen – ellers vil myrebekæmpelsen ofte slå fejl, og myrerne vender tilbage.

INFO: Store mængder af flyvemyrer indendørs er det mest sikre tegn på at myreboet befinder sig i eller under huset. De vingede myrer er typisk både et tegn på næste generation og at myrekolonien trives i dit hus.

I langt de fleste tilfælde kan det bedst betale sig at få hjælp af en professionel. Vi har en løsning på alle dine myreproblemer, uanset hvor de befinder sig.

admin