borebille

Borebiller (Anobium punctatum)

borebiller

De almindelige borebiller viser sig typisk først i sommermånederne fra juni til august. Her ser man at billerne gnaver sig ud af cirkelrunde flyvehuller, efter at de har ligget under overfladen på træ i et par uger forinden.

Borebiller og husbukke er typiske gæster i ældre huse, hvor synlige ormehuller i træværket tydeligt viser at der har været borebiller på besøg. Men det behøver ikke altid at være et problem.  

Borebillebekæmpelse og forebyggelse  

Der er meget du kan gøre for at beskytte dit hus og dine møbler mod borebiller. Følg vores gode råd her på siden, for at få en bedre forståelse for netop dit borebilleproblem. 

Tips til forebyggelse

For at sikre dit hus og dine møbler mod borebiller, bør du:

​1. Anbringe dine møbler og genstande i tørre omgivelser før juni.

2. Øge ventilationen. 

3. Brug et træbeskyttelsesmiddel, som er beregnet til overfladebehandling og godkendt til bekæmpelse af borebiller.

Flyvehuller

​Hold øje med borestøv og om der kommer flere flyvehuller i træet.

Hvis der opstår flere huller, og der samtidig kommer borestøv, så er angrebet aktivt. Her bør du få borebilleangrebet stoppet i tide, inden dit hus eller dine møbler tager skade. 

Skal borebillerne bekæmpes professionelt? 

​Hvis borebillerne er aktive og har gjort skade på dine trægenstande, og du ønsker at bevare disse genstande, bør du søge professionel hjælp.

Borebiller kan angribe mange foreskellige former for træ, og bekæmpelsesmetoden er afhængig af situationen. Derudover er det vigtigt at afgøre hvorvidt et angreb er aktivt eller dødt, fordi det godt kan drysse ud af det angrebne træ i årevis, efter at borebillerne er døde.

MyreExpressen bekæmper borebiller på mange forskellige måder, fordi professionel skadedyrsbekæmpelse handler om at forstå det konkrete skadedyrsproblem. Det samme gør sig gældende når vi bekæmper andre billearter, som f.eks. den bløde borebille.

Vores kunder er glade

Vores kunder er glade for at vi hjælper dem med at bekæmpe borebiller

ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet en række spørgsmål, som vi ofte bliver stillet. Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt MyreExpressen

Den almindelige husforsikring dækker i nogle tilfælde Skadedyrenes ødelæggelse dækkes til gengæld af din husforsikring, hvis skadedyrenes indtog er en følge af en skade, som der er dækning for – en såkaldt dækningsberettiget skade. Det kan fx være en rørskade i kloakken, som gør, at der kommer rotter ind i boligen.

Som minimum vil det typisk koste 750 kr. at hyre en skadedyrsbekæmper. Prisen er dog både afhængig af, hvilket skadedyr der er tale om, hvor langt skadedyrsbekæmperne skal køre for at komme hen til dig, og hvorvidt der er tale om en akut opringning eller en behandling efter aftale i de normale åbningstider.