Væggelus

Væggelus (Cimex lectularius linnaeus)

Væggelus

Væggelusen (Cimex lectularius linnaeus) er en af de få tæger der lever af blod. Væggelus adskiller sig også fra andre tæger på grund af deres manglende vinger, deres karakteristiske rødbrune farve og deres næsten fladmaste krop; Væggelus har kun en rund krop når de er godt mætte efter at have suget en masse blod.

Når væggelusene suger blod fra mennesker, er der stor forskel på hvor følsom folk er over for væggelusebid. Nogle påvirkes overhovedet ikke, hvor andre svulmer voldsomt op og får kraftig svien og kløen.

Undgå væggelus i din bolig

Væggelusens biologi og udvikling

Væggelus er naturligt meget lyssky dyr, og befinder sig derfor ofte i mørke kroge, revner og sprækker i løbet af dagen. Væggelusene kommer frem om aftenen, hvor det er mørkt, for at gå på jagt efter føde. Har væggelusen skabt sig et hjem i din bolig, så går de direkte efter varmen fra din seng, hvor de suger til sig af dit blod. Det er grunden til at væggelus også er kendt som sengelus.  

Væggelusens stadier 

Væggelusens udvikling går igennem fem stadier, hvor der skiftes hud efter hvert stadie. I denne udviklingsperiode er væggelusen mest sårbar.

  • Efter hvert stadie/hudskift har væggelusene brug for et måltid blod
  • Det tager ca. to måneder til et år før væggelusen er fuldvoksen 

INFO: Under udviklingen fra æg til voksen har tægen brug for regelmæssig blod og gode forhold. Når væggelusen først er voksen, kan den klare sig forbløffende længe uden blod og gode forhold. 

ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet en række spørgsmål, som vi ofte bliver stillet. Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt MyreExpressen

Den almindelige husforsikring dækker i nogle tilfælde Skadedyrenes ødelæggelse dækkes til gengæld af din husforsikring, hvis skadedyrenes indtog er en følge af en skade, som der er dækning for – en såkaldt dækningsberettiget skade. Det kan fx være en rørskade i kloakken, som gør, at der kommer rotter ind i boligen.

Som minimum vil det typisk koste 750 kr. at hyre en skadedyrsbekæmper. Prisen er dog både afhængig af, hvilket skadedyr der er tale om, hvor langt skadedyrsbekæmperne skal køre for at komme hen til dig, og hvorvidt der er tale om en akut opringning eller en behandling efter aftale i de normale åbningstider.